От ДАНС успокоили Таско Ерменков, че водата в София е чиста

Депутатът от БСП Таско Ерменков благодари във фейсбук на ръководството на ДАНС за бързата реакция във връзка с неговото предупреждение за лошо качество на водата за пиене.

"Споделената от мен тук във фейсбук е тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения не е останала без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на ДАНС. В личен разговор ме информира, че подобна информация от седмица се нови из София. Съобщи ми също, че няма основания за тревога."

Вчера Ерменков публикува следния пост:

"Приятел ми изпрати съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА. От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците).

Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода.

Източникът на идното е сериозен гражданин. Имаме информация, че е запознат и депутат."

По повод тази си публикация Ерменков сега пише следното:

"Смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат."

Последваха реакции от Столична община и "Софийска вода".

Всички показатели за качеството на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на "Софийска вода" АД, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Категорично не отговаря на истината разпространяваното анонимно съобщение в социалните мрежи, в което се твърди, че водата на София е с нарушено качество, допълниха от там.

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова е поискала от "Софийска вода" АД да публикува данните от лабораторните изследвания, които се правят при денонощния мониторинг на водата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България