От днес шофьорите без винетки ще бъдат глобявани

Снимка: Архив

От днес водачите, които бъдат засечени без винетка по републиканските пътища, ще бъдат глобявани. Гратисният период, който от пътната агенция бяха дали заради въвеждането на новите електронни винетки, изтече на 15 януари.

„Пътна полиция", тол полицията и стационарните камери в страната дебнат за нарушители, като глобата за шофиране без винетка е 300 лева. Срещу 70 лева компенсаторна такса шофьорите могат да продължат да шофират до края на деня, но само ако бъдат спрени от тол патрул.

Досега са продадени 221 300 електронни винетки на обща стойност 15 016 090 лева, съобщиха от АПИ.

Е-винетки могат да се купуват от интернет страниците bgtoll.bg и vinetki.bg, мобилното приложение BGTOLL, в областните пътни управления, от около 250 терминала за самотаксуване в цялата страна и на граничните контролно-пропускателни пунктове, на касите и на сайта на мобилния оператор А1, в пощенските клонове и в офисите на Easy Pay и в бензиностанциите ОМВ и "Лукойл”.

Водачите с хартиени винетки трябва да са спокойни – стикерите им важат до изтичане на тяхната валидност, но трябва да останат залепени на предното стъкло на автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България