От Казахстан и Русия искат Младенов

По три отбора от Казахстан и Русия искат да наемат Стойчо Младенов за треньор след Нова година, разкри мениджърът Мирчо Димитров. Екзекуторът на "Ливърпул" изпълни мисията си в казахстанския "Атирау" - спаси го от изпадане, след като го взе на десето място в класирането. В последния кръг на първенството тимът спечели с 3:0 срещу "Тобол", след което клубът организира и голям купон. Така отборът остана втори във втората шестица.

"Поставили сме условията на "Атирау", който много държи Младенов да остане и през следващия сезон - разкри Димитров, който през уикенда бе на преговори с шефовете. - Желанието на Стойчо е да работи в тим с най-малко амбиции за Лига Европа. Затова е необходим и съответният бюджет. Ако "Атирау" се съгласи на нашите искания, нищо чудно да продължим да работим заедно. Интерес има от ще два казахстански тима към Младенов. А съм дал името му като една от опциите за три клуба от Висшата лига на Русия, които ще си сменят наставниците. С работата си в Казахстан и Стойчо, и Станимир Стоилов, и Димитър Димитров вдигнаха високо имиджа на българските треньори. Благодарение на тях местните клубове ще гледат все по-често към наши специалисти."

Младенов готви "Атирау" за бой последен - втори полуфинал за купата срещу новия стар вицешампион "Кайрат". В първия мач грандът победи на свой терен с 1:0, реваншът е в събота. Големият проблем пред "Атирау" са многото контузени футболисти в края на сезона. В другия полуфинален реванш шампионът "Астана" на Стоилов приема "Иртиш" на Херо след победа с 2:1 в първия дуел. Финалът е на 19 ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ