От коя зодия няма да е петият президент?

Овен

Цели петима в надпреварата

Огнените знаци са напористи, убедителни и заразителни с ентусиазма си. Овните по-специално са способни при нужда да прокопаят тунел до Китай и обратно. Няма да разкрием велика тайна, ако споменем, че под този достоен огнен знак са родени кандидатите Веселин Марешки, Трайчо Трайков и Красимир Каракачанов. С двете вицета - Момчил Добрев (подгласник на Кемил Рамадан от Балканска демократична лига) и вицеадмирал Пламен Манушев - дуетната половинка на Цецка Цачева, това прави общо 5-има Овни, участващи в президентските борби.

Телец

Не стават за глави

Макар и да са солидни и стабилни хора, Телците се оказват недостатъчно излъчващи достолепие като за главнокомандващи на армията ни и държавни глави. Само двама от племето на тези благи хора са удостоени с номинации за тазгодишния вот. Александър Томов (за президент) и Светозар Съев (кандидатът за вицепрезидент на Пламен Пасков) са тези, които отсрамват Телците в избори 2016. А жалко, понеже, макар и да са любители на тънките мезета, марковите питиета и красивите вещи, Телците са известни и с лоялността си, и с огромното си търпение.

Близнаци

Добре се

котират

Не е нужно да си правим прибързани избори, но от армията на Близнаците в президентските избори отпадна Владимир Кузов. Ако беше останал под номер 9 в списъка, щеше да е 5-ият им представител в надпреварата. Което показва докъде може да стигне обаянието на този знак, известен със склонността си да приказва прекомерно. Като цяло в тези избори Близнаците са сред най-личните кандидати. От тях са любимката на цял народ Цецка Цачева, генерал Румен Радев и Ивайло Калфин. Има и едно вице - Габриел Герасимов, двойка с независимата кандидатка Диана Димитрова.

Рак

Искат ги за вицета

Самият факт, че няма нито един кандидат за президент, роден под този знак, но има цели трима за вицепрезидент, показва за какво са подходящи така съвестните и прецизни Раци в политиката - да вършат черната работа, докато други обират лаврите. Явор Нотев ще трябва да работи с Овена Каракачанов, Радослав Радославов ще се опитва да не противоречи прекалено на Телеца от Евролевицата Александър Томов и Биляна Велева-Грънчарова ще трябва някак си да мели брашно с Козирога Велизар Енчев от Движение за радикална промяна “Българската пролет”.

Лъв

Не иска

да е пръв

Лъвът е звяр великолепен, но май президентсткият пост не го блазни. За президенти кандидатстват едва двама. Първият е Митьо Пищова - мъж, както самият той изтъкна, не по-малко красив от останалите кандидати. Другият - независимият бизнесмен Николай Банев. Впрочем неговата двойка е резултат на мъдър (не само астрологически, но и тактически) избор, понеже вицето му Сали Шабан е под знака на Стрелеца. Двойка от огнени знаци формира и Лъвът на Марешки - Петър Петров. Третият Лъв, кандидат за вицепрезидент, е Кольо Парамов (вторият човек на Жорж Ганчев).

Дева

С най-голям шанс за поста

Статистически погледнато, Девите имат най-голям шанс да се вредят в политиката на тези избори. Под този знак са родени общо 8 от 42-ата кандидати - най-високо представителство в списъка. Говорим за 5-има евентуални президенти и 3-ма в сянката на други основни кандидати. В кюпа са следните лица: правоверният Кемил Рамадан от Балканска демократична лига, благодушният Жорж Ганчев и и още трима независими кандидати - Пламен Пасков, Румен Гълъбинов и Йорданка Колева. С Дева за вице се е “обзавел” Димитър Маринов и още един независим - Камен Попов.

Везни

Нула представители

Везните са на противоположния полюс от Девите. Това е единственият знак, който няма нулев шанс да влезе в политиката на тези избори. Защо? Не понеже са некадърни или неблагонадеждни и определено не защото не обичат да командват. Просто сред кандидатите за президентските избори няма нито една Везна! Предположенията на останалите (очевидно злонамерени) земни знаци са, че Везните просто са преценили, че в това да си президент няма никаква далавера, съответно не си заслужава да се главоболиш, като участваш в избори.

Скорпион

Двоица, но всеизвестни

Скромната цифра 3 казва всичко за Скорпиона. От тези трима участници един е кандидат за вицепрезидент (Илияна Йотова) и двама са издигнати от инициативни комитети. Последните двама станаха известни с ръкопашните си умения и избухливия си нрав. Първият е Бисер Миланов-Петното, станал известен по време на протестите срещу правителството на Орешарски, който беше в ареста за побой над приятелка. А другият е Камен Попов-Рокера. Той бе осенен за известно време от звездна слава, след като заби кроше в лицето на Волен Сидеров по време на кризата в НАТФИЗ.

Стрелец

Политиката не им е баш орисана

Стрелците може би са дръзки, несъобразяващи се с правилата и дори... забавни, но дипломацията и политиката не им е баш орисана от звездите. Не е чудно, че нямат голямо представителство в президентски избори 2016. Общо двама, родени под този знак, са успели да се намърдат в списъците с кандидатите за държавен глава. Единият е човекът с името Господин Тонев - председател на Българска демократична общност, който се бори да застане начело на държавата. Като вицепрезидент се състезава Сали Ислям, който е в президентска двойка с бизнесмена Николай Банев.

Козирог

Само двама - за цвят

Също толкова участници в изборите, колкото и нетактичните Стрелци, са родени под знака на Козирога, а именно - двама. Единият е кандидатът за президент Велизар Енчев, издигнат от Движение за радикална промяна “Българска пролет” и щатен сътрудник на Първо главно управление на ДС от 1985 г. Кандидатът за вице на Господин Тонев - Андрей Андреев, също е Козирог. Единственото обяснение за оскъдното участие на амбициозните Козирози в списъка с кандидатпрезидентските двойки лежи може би в идеята, че президентската институция не носи много правомощия.

Водолей

Четирима кандидати

Хладни, разсъдителни и пълни със смели идеи за бъдещето. Такива са те, Водолеите. Което автоматически поставя под въпрос що за Водолеи са тези, които са се решили да се впуснат в президентските избори на 6 ноември. Като бройка са цели четирима - две кандидатки за президент и двама за вице. За държавни глави се цанят Татяна Дончева и никому неизвестната независима кандидатка Диана Димитрова. Водолей е вицето на Трайчо Трайков - Съби Събев. Любомир Халачев, който евентуално ще помага на Ивайло Калфин, също е роден под този знак.

Риби

За втори човек в държавата

Очевидно Рибите не минават за крайно надежден материал за глава на държавата. Имат само един кандидат за президент и той е Пламен Орешарски. Иначе заслужават достатъчно доверие като за втори човек в президентския екип. Цели трима представители на този знак са включени в списъците. Вицето на Татяна Дончева Минчо Спасов е роден под знака на Риби. Пламен Орешарски се е комбинирал с човек от своя знак - Данаил Папазов също е Риби. Независимият Румен Гълъбинов също има Риба за другарче - това е адвокат Веска Волева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп