От „Левски“ към БФС: Стига с тези поръчкови рефери!

Силните фигури в „Левски“ Николай Илиев и Станислав Ангелов бяха бесни след 2:2 в Пловдив срещу „Локомотив“. Причината бе, че главният рефер Никола Попов даде дузпа за домакините, която оспорват от „Герена“ . Ден след мача на официалния си сайт „сините“ публикуваха видеоматериал, за да покажат, че са били ощетени. Председателят на управителния съвет на „Левски“ Николай Илиев атакува БФС и определи съдийството на Попов като поръчково.

С „Монтана“ реферите изпълниха поръчка - каза Илиев. - Да, играта ни не беше никак добра, но там два наказателни удара не се дадоха. Тук се отсъди несъществуваща дузпа срещу нас. БФС трябва да обърне внимание на тези поръчкови съдии. Вече след втория кръг с 4 точки сме назад от конкурентите за титлата. На членовете на Изпълкома ще кажа, че не може да ни пращат съдии, които да изпълняват техните поръчки. Защо се страхуват от нашите цели, които са титла и куха? Това не може да продължава. Не може още от втория кръг да се опитват по всякакъв начин да ни спират...“.

Спортно-техническият директор Станислав Ангелов бе още по-краен, като заяви, че родните съдии са купени.

Колкото и смешно да звучи - хората са си купили първенство и съдийски назначения - беснееше бившият национал. - Правят си каквото искат на гърба на половин България. Ясно е, че нещата са тенденциозни. Никой не се съобразява с нищо.“

Ремито в Пловдив накара управителния съвет да се събере на извънредно заседание, на което бе обсъдено бъдещето на треньора Люпко Петрович. Сръбският спец има 4 равенства с „Левски“ този сезон и столът му вече се клати. До редакционното приключване на "Труд" нямаше яснота оставали Люпко или не.

Смятам, че имам какво да дам още на „Левски“ и отборът може да се развие под мое ръководство", каза Петрович пред „Блиц“.

На „Левски“ предстои домакинство с шампиона „Лудогорец“. Сблъсъкът е в събота. От днес в продажба са билетите за мача. Пропуските за сектор „Б“ са 7 лв., за сектор „В“ - 10 лв., а за новата трибуна в сектор „А“ цените са от 15 до 70 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ