От "няма победа" до "без загуба"

Под ръководството на Люпко Петрович „Левски“ нямаше победа, но след успеха над „Лудогорец“ с 1:0 се оказа, че тимът всъщност няма загуба. Този сезон „сините“ записаха четири равенства, които разклатиха стола на сърбина.

„Левски“ отпадна от Лига Европа след две ремита срещу „Марибор“ (0:0 и 1:1). В родното първенство „сините“ стартираха с равенства - 0:0 с „Монтана“ и 2:2 с „Локомотив“ (Пд). Между двата мача се заговори, че Петрович е пред уволнение. Ръководството на „сините“ се събра на извънреден Управителен съвет след двубоя в Пловдив, но сърбинът отново запази поста си въпреки слуховете за разговори между „Левски“ и Ясен Петров. Сърбинът затвори устата на всички с успеха над българския шампион. След мача с „Лудогорец“ треньорът отказа да говори с медиите.

„Обиден е, че го сменяте всяка седмица - каза капитанът Веселин Минев. - Лошото в България е, че когато загубиш, си най-слабият. Когато победиш, си най-добрият.“

35-1

Иначе 90-ата минута е кошмарна за „Лудогорец“, когато става въпрос за мачове на „Герена“. „Сините“ биха „орлите“ през 2013-та с гол на Станислав Ангелов в добавеното време. Година по-късно в полуфинал реванш за купата Антонио Аниете отбеляза в 90-ата минута за успеха с 1:0. Сега Божидар Краев повали „Лудогорец“ с гол в края.

Успехът за „Левски“ бе отпразнуван в столична дискотека, в която бе и бившият вратар на тима Николай Михайлов. А „Лудогорец“ го чака сблъсък с „Виктория“ (Пилзен) в първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига. Двубоят е в сряда на Националния стадион „Васил Левски“. Дотогава тимът от Разград ще тренира на „Георги Аспарухов“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ