От понеделник Гърция ще бъде ударена от нов студен фронт

След бурята "София", се задава бурята "Телемахос", която ще предизвика отново ниски температури и обилни снеговалежи.

Очаква се температурите да паднат до -21 грсдуса по Целзий. Според метеорологичната служба на Националната обсерватория на Атина, новата вълна от лошо време няма да има продължителността на бурята "София" и ще засегне главно областите в Тесалия и Южна Гърция.

Лед, затворени пътища и проблеми донесе циклонът "София“ над цялата територия на Гърция. Ниските температури и лошото време създадоха хаос по гръцките летища и пристанища. Силните ветрове, които вилнеят в централната и северната част на Егейско море достигнаха 8-9 бофора, поради което корабите останаха на котва.

От пристанище Рафина графиците на фериботите за Цикладите не се изпълняват. От Лаврио няма фериботи до Kea. Линиите Аркица-Едипсос, Кавала-Принос, Тасос, Керамоти-Лименас, Тасос и Александруполис-Самотраки остават също затворени.

Денонощно работят хосписи и приемни центрове за бездомни в Атина и Солун. Част от полетите за Солун са пренасочени към Атина и София.

Към момента продължават обилните снеговалежи в цяла източна Македония, Солун, Серес, Кавала, Комотини, Ксанти, Александруполис.

Гръцката служба за гражданска защита призова общинските власти да бъдат под тревога преди очакваното допълнително застудяване от утре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа