От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена

Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Двама мъже са задържани за взривяване на къща в айтоското село Черноград. Причината за поръчката е ревност. Престъплението е извършено през месец февруари тази година. Единият е поръчителят - А.К. от Средец. Той е дал 2500 евро на Д. Н. от село Дъскотна, за да взриви двуетажната къща, в която живеели бившата му жена, петгодишното им дете и бабата и дядото на хлапето.

Бащинството на А.К. било доказано по съдебен път, защото той го е оспорвал. В резултат на това е осъден да плаща издръжка. Първоначално не давал пари, но след това започнал да плаща, след като от прокуратурата образували производство срещу него.

А.К. бил афектиран, че бившата му жена имала връзка с друг мъж и затова прибегнал към поръчката, обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Взривът е извършен със самоделно взривно устройство на 19 февруари тази година, което е било хвърлено в терасата на къщата. За щастие самоделката се ударила в парапета и паднала в двора на имота, където се взривила. По същото време в къщата била жената, която е спяла в задната част и тя не пострадала при взрива.

При разкриването на престъплението са използвани голямо количество способи, включително и специални разузнавателни средства.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка „Задържане под стража“.

За това деяние Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право