От "Черешово топче" стартираха ремонтите в район "Северен" в Пловдив

Градоначалникът на Пловдив Иван Тотев и кметът на "Северен" Ральо Ралев дадоха във вторник старт на ремонтите в района с първа копка на улица "Черешово топче".

С 15 000 лв. цялостно ще бъде преасфалтирана 100-метровата отсечка, ще се подменят тротоарните настилки и ще се обособи част за успоредно паркиране откъм бул. "Дунав". На по-късен етап с 5000 лв. ще бъде подменено и осветлението на улицата със звучното име.

"От "Черешово топче" започва строителната ни програма за тази година. Следващият обект е голям паркинг за около 150 коли на бул. "България" от северната страна на моста на Адата и близо до бъдещия нов булевард "Северен". Там е предвидено осветление, отводняване и кът за детска площадка. Първата копка на паркинга е планирана за 22 март, а до края на този месеца ще открием и нова детска площадка между улиците "Арабаконак" и "Свети Иван Рилски", съобщи районният кмет Ральо Ралев.

Той и екипът му разполагат с 800 000 лв. за реализиране на капиталовата програма през тази година - над 200 000 лв. са приходите от гаражните клетки върху общинска зема, а още около 600 000 лв. бяха гласувани от местния парламент по предложение на кмета на Пловдив Иван Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони