От Шумен до сцената на X-Factor във Финландия

Викторио Ангелов стига до първото си живо предаване

18-годишният шуменец Викторио Ангелов извървява един дълъг път от България до сцената на XFactor Финландия. Как е успял и какво и трябвало да преодолее, разказа лично той пред “Труд”.

Преди 6 години Викторио решава да се премести заедно с по-голямата си сестра във Финландия при майка им, която от 10 години работи там.

Пеенето му е страст още от малък, започва да се занимава с музика на крехката 6-годишна възраст. Майка му сама го завежда на първият му урок по пеене при преподавателката Марияна Ставрева. Викторио признава, че първоначално не е знаел къде се намира изобщо и какво ще се случи, но след като хваща микрофона в ръце всичко се променя като на магия.

Преди да стигне до сцената на XFactor Викторио участва и в други два певчески формата за деца, като единият от тях е The Voice Kids във Финландия, където е един от тримата финалисти. Почувствал, че сега е точният момент да се завърне на голямата сцена и така решава да се качи отново на едно от любимите му места и да се запише на кастинг за предаването, за което вижда реклама по телевизията. Резултатът – вече знае какво е концерт на живо.

Парчето, с което младият певец избира да се представи на журито, е Good във версията на Майкъл Бубле, защото за него това е една много красива песен и показва добре уменията му като певец. Журито моментално се влюбва в него и изключително много харесва изпълнението му, като музикалните съдии дори казват, че е претендент за голямата победа. Викторио споделя, че се е почуствал страхотно от думите им и смята това за голяма чест, но също и отговорност, защото все пак когато си от предварителните фаворити летвата се вдига много високо и трябва всяко следващо изпълнение да е по-добро от предишното.

Въпреки силния старт, който има Викторио, на първия концерт на живо се класира на седмо място. Той признава, че е било голяма изненада за всички двама от предварителните фаворити да са на елиминации, но в тези формати всичко е възможно и това е неизбежно. “Все пак това е игра, всички рано или късно си тръгват. Щастлив съм за всичко, което ми се случи във формата”, категоричен е Викторио.

Той признава, че България му липсва страшно много, но е щастлив, че има възможността да се прибира и отново и отново да я прегръща. Всяко лято се връща в родината си и заедно със своето семейство я обикалят и откриват нови и прекрасни за тях места.

 

Кумирите

Васил Найденов, Мария Илиева и Графа

Викторио слуша разнообразна музика, но най-големите му кумири са Васил Найденов, Мария Илиева, Графа. Гордо признава, че е израснал с тяхната музика и тази на други велики певци и певици от родната му България. Изпълнителя споделя, че има слабост към баладите и в този жанр харесва най-много творчеството на изпълнители от световната сцена като Сам Смит, Джеси Джей и Ед Шийрън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица