От 2 май започва приемът на първокласници в Пловдив

Подаването на документи за прием в първи клас в 22-те общински училища в Пловдив започва от 2 май (вторник), като за първи път в града под тепетата това ще става и по електронен път. В момента се тества централизираната електронна система, а в следващите дни предстои обучение на училищните екипи, които ще осъществяват работата с нея.

Ще се въведе подробна информация за всяко училище и свободните места за първо класиране. За родителите системата ще стартира от 2 май, като на електронен адрес priem.plovdiv.bg те ще могат да се регистрират и подават завления за участие в първото класиране на своите деца. Моментът на подаване на заявлението няма да има никаква тежест при класирането, а е важно само да бъде спазен крайният срок. За първото класиране, което е на 2 юни 2017 г., родителите следва да подадат заявления онлайн до 31 май 2017 г.

Ако нямат достъп до интернет и се затрудняват с въвеждането на заявление, могат да подадат на хартиен носител по образец своите заявления за кандидатстване в срок до 30 май в училището, което им е първо желание. Двата варианта са равностойни, но при подаването на заявления по интернет ще имат достъп до повече информация (в това число и до резултатите от класиранията) и възможността за промяна в желанията ще е по-лесна. Много важно изискване е подаването само на едно заявление (по интернет или на хартиен носител). Системата няма да позволи в

ъвеждане на второ заявление за едно и също дете. Предвидени са второ и трето класиране на първокласниците съответно на 20 юни и 4 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование