ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес

Основно училище „Христо Смирненски“ в град Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес, съобщи заместник-директорът на учебното заведение  Деяна Пейкова. Според нея облачните технологии в училище ще бъдат място за виртуално сътрудничество и комуникация между учители, ученици и родители. „Самата платформа „Microsoft Office 365“ предлага съвременно решение за управление и повишаване на качеството на образователния процес.

ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес

По този начин смятаме, че ще дадем нов и модерен подход в получаването на знания, а същевременно с това ще се подобри комуникацията между учителите и учениците. Това ще осигури позитивни преживявания, съобразени с традициите на демократичното ни образование, осъвременено от духа на технологичния процес на 21-ви век. За времето от 4 години, за което продължава този наш проект, смятаме да внедрим облачната услуга във всички класове и нива в училище „Христо Смирненски“ – от подготвителната група до седми клас, също за администрацията и родителите“, заяви Деяна Пейкова.  Тя увери, че учителите ще използват всички възможности на „Microsoft Office 365“ и ще създават електронно съдържаниe със звук и картина, което да бъде на разположение на учениците навсякъде и по всяко време. „По този начин ще могат да учат със свой собствен темп, да затвърдяват наученото и да компенсират пропуски в учебния материал.

В същото време учениците ще могат да развиват своето въображение и дигитални умения, използвайки различни интерактивни инструменти, предлагани от самата облачна услуга. С платформата ще се промени начина на създаване на тестове, като все по-често ще се използват електронни такива. Самата облачна услуга предлага и възможност за увеличаване на възможностите за кооперативната работа между учениците. В нея има различни инструменти, позволяващи едновременната работа на учениците върху различни групови проекти“, обясни заместник-директорът. Деяна Пейкова добави, че още през месец септември всички ученици ще започнат учебната година с акаунт в самата система. „Такъв акаунт ще имат и техните родители.

Ще бъдат създадени електронни портфолиа за всички тях. Учителите ще качват техните постижения в час, а родителите ще има достъп и ще следят напредъка на децата си по всяко време на денонощието“, подчерта Пейкова.  Тя смята, че децата вече са изключително отворени към дигиталните технологии и искат да притежават компетентности за боравене с тях. „Самата тема която сме предложили, самата иновация отговаря на тези техни потребности. Това са ключови компетентности, които всяко дете трябва да умее в постоянно променящия се свят“, коментира още заместник-директорът на ОУ „Христо Смирненски“ Деяна Пейкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони