Офисът на евродепутата Ева Майдел отбеляза в Горна Оряховица Европейския ден на езиците

По инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Горна Оряховица бе отбелязан Европейския ден на езиците. Информационният офис на Майдел, разположен във Велико Търново, съвместно с Горнооряховския младежки парламент организираха празник на открито пред читалище „Напредък 1869“. Десетки граждани се включиха в състезанието и премериха знанията си по чужди езици. Представени бяха и различните възможности за учене и работа, които Европейския съюз предлага на гражданите, владеещи чужди езици.

„Радвам се, че толкова много хора от всички възрасти проявяват интерес към чуждите езици. Страхотно е, че можем за момент да откъснем хората от забързаното им ежедневие и да ги провокираме да покажат знанията и да ги запознаем с перспективите в ЕС, обвързани с езикознанието. Благодаря на учениците от Горнооряховския младежки парламент, които за пореден път впечатлиха с ентусиазма и активността си. Организации като тяхната са стълбовете за изграждане на активно гражданско общество,“ заяви Ева Майдел.

Целта на Европейския ден на езиците е да отпразнува езиковото многообразие в Европа и за насърчаване на познаването на повече езици от гражданите. Навсякъде в Европа има събития, които се опитват да насърчат хората да изучават нов език или да усъвършенстват вече придобитите езикови умения. Езиковото обучение помага не само да разбира хората, но и помага да се преодолеят бариерите между културите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони