Офис облеклото: модерно и удобно

Харесва ли ви или не, начинът, по който изглеждате, играе огромна роля в успеха ви на работното място

"Проблемът е, че облеклото Ви се отличава още на представянето", казва Никол Уилямс, експерт в LinkedIn. „Дори и да Ви се струва, че са незаинтересовани от външния Ви вид, всъщност хората подсъзнателно са Ви огледали от глава до пети и са направили първоначална преценка за Вас.”

“По дрехите посрещат, по ума изпращат!”

В един момент може да е вашият шанс да получите така желаната работа, но дрехите, които сте избрали за интервюто, да Ви изиграят лоша шега.

В днешно време, където ежедневната мода става все по-популярна, може да е трудно да се разберат правилата за външен вид. Говорихме с експерти по кариера и етикети, за да получим по-добри съвети, които бихме желали да споделим и с Вас.

Четири съвета за това какво да носиш в офиса

1. Залагай на класически цветове и изчистени десени

Когато сте жена, която обича цветовете, това е почти невъзможно. Учите се бързо, че тялото ви е хипервизуално, защото вероятно е единственото по рода си в съдебната зала или в новия изтънчен офис. Вие сте постоянно между мъже, които забелязват колко различно изглеждате от обикновените лица, които виждат. “Това момиче принадлежи ли тук?” И когато се чудят, се възползват от най-лесното нещо за критикуване, първото нещо, което някой би забелязал: начинът, по който сте облечени. Заложете на пастелни цветове. За жените с тъмна кожа, това може да са бледо жълто или светло лилаво, а за по-светлите дами са подходящи тъмните цветове.

2. Не прекалявай с аксесоарите

Наистина е дразнещо и отвличащо вниманието, когато сте сложили малко повече метални гривни, които се удрят една в друга и създават шум, когато движите ръцете си. Големите масивни пръстени или колиета също не са за предпочитане, дори и да сте избрали само едно. Най-добре е да заложите на стилен часовник или нежно колие с тънка верижка и нежна малка висулка.

3. Не се обличай прекалено провокативно

Носенето на неподходящи дрехи не само отвлича вниманието, но може да предизвика и неточно впечатление. Избягвайте прекалено късите рокли, прекалено високите токчета и извитите деколтета дори и да са под дрехите. Можете да носите риза или рокля с V-образно деколте, но се уверете, че краката Ви си покрити. Хората в крайна сметка се дискредитират, когато изглеждат прекалено провокативни. С какво искате да бъдете запомнени? Какво сте носели или какво сте казали?

4. Винаги почиствай обувките си

“Веднъж директор на голяма корпоративна компания ми каза, че първото нещо, което той забелязва в кандидата, са неговите обувки“, казва Пахтер. - Уверете се, че обувките ви са полирани и в добро състояние.

Износени обувки - да, те са удобни и прилични да се качите с тях в автобуса или за разходка в парка. Удобни са Ви и не Ви правят пришки, но са толкова износени и миризливи, че се превръщат в абсолютно неудобство за всеки, който е близо до вас.

Избирайте всички платформи и токове до максимум 4 см или 5 см. Изпробвайте обувките си, за да се уверите, че не са много шумни. Най-важното е, да можете да ходите нормално, без да залитате или да се спъвате!

До колко тренди може да е офис аутфита ти?

Мога ли да нося дънки и кецове?

Вероятно знаете дали това би било приемливо на работното Ви място. Въпреки това, сте несигурни, дали няма да се изложите там? Да! Можете да носите дънки като бизнес небрежно облекло. ... Въпреки това, най-добре изберете тъмните нюанси.

За по-обикновените офиси, Jaffe казва, че дънките работят добре с тенденцията в момента. В зависимост от изрязаното, което ви харесва - прилепнали, подгънати за обувки или с широк крачол - тя казва, че намирането на подходящата обувка е лесно с модерните дънки.

Окей ли е да заложа на ярки цветове?

„И мъжете, и жените трябва да бъдат предпазливи с ярките цветове“, казва Пачър. Дрехите, които са прекалено лъскави, могат да бъдат разсейващи и визуален еквивалент на зов за помощ.

Коя е най-подходящата офис чанта?

Не искате личните Ви неща да излизат от чантата или куфарчето. Дръжте чантата си чиста отвътре, особено ако няма цип, което позволява на другите да зърнат от време на време. Уилямс съветва също така професионалистите да не носят раници, защото изглеждат „твърде колегиални“. За дамите препоръчваме стилна чанта в изчистен десен, който подхожда на другите части от облеклото, и нормална големина. За господата кожена чанта подходяща за документи илаптоп в черен или тъмно кафяв цвят.

Прекалено дълга или прекалено къса рокля: коя е идеалната дължина?

Роклята е основна дреха за много дами в офис средите. Всяка от тях може би се е чудила в началото коя дължина е най-подходяща. Прекалено късата рокля с около една педя над коляното е твърде провокативна и ще отдалечи вниманието на слушателите от това което може би им говорите. Дългата рокля пък, може да Ви накара да изглеждате консервативни в един вече доста модерен свят, където дори арабските жени вече имат право на мнение и глас. За това ще Ви запознаем с една тактика при избора на рокля за офиса. Когато облечете роклята и застанете на колене тя трябва да допира земята. Не избирайте рокля която се влачи с 2-3 пръста по земята или такава която изобщо не я достига.

Също така важен е и силуетът. Най-подходяща е правата рокля без много орнаменти и извивки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл