Бербатов сложи край на кариерата си

Димитър Бербатов взе тежкото решение да прекрати футболната си кариера. Авторът на рекордните 48 попадения за България, колкото има и легендата Христо Бонев, но в повече двубои, сложи точката на футболния си път точно 9 години след хеттрика в дербито „Манчестър Юнайтед“ - „Ливърпул“ (3:2). Нападателят няма официален мач от февруари 2018 година, когато носи екипа на индийския „Керала Бластърс“. Именно с „жълтата армия“ се разписа за последно при 2:2 с АТК.

„Това решение го мисля отдавна, но сърце не ми даваше да призная – призна Бербатов в ефира на „Дарик“. - Това е краят на моя професионален футболен път. Дойде и този момент, той дойде отдавна, но когато обичаш нещо толкова много не можеш да си признаеш.“

Бербатов бе свързван с трансфер в „Берое“ на няколко пъти през последна година, но това така и не се случи, въпреки че юношата на „Пирин“ тренира с отбора и дори игра в приятелски срещи.

В кариерата си нападателят вдигна общо осем трофея – с ЦСКА взе Купата на България, а с „Тотнъм“ - Купа на Лигата. Апогеят обаче бе в „Манчестър Юнайтед“. На митичния „Олд Трафорд“ българинът стана голмайстор на Висшата лига през сезон 2010-11. С „червените дяволи“ спечели три пъти шампионската титла на Англия, игра и два финала в Шампионската лига. Бе част от последния отбор на България, класирал се на голям форум – Евро 2004. Бербатов приключва кариерата си с 660 мача във всички турнири и 273 попадения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ