"Офроуд 4х4 траял" се проведе в Павликени

Павликени за поредна година беше домакин на състезанието „Офроуд траял 4х4“. Състезанието е съвместна инициатива на Офроуд клуб 4х4 Павликени и Община Павликени.

На старото стелбище, северно от града, се състезаваха 29 екипажа. Най-добрите пилоти от цялата страна се надпреварваха в 3 класа – 4 екипажа се записаха за надпреварата в клас„Прототип“, 5 екипажа за клас „Модифициран“ и 13 екипажа за клас „Стандарт“. Специално учреденият клас „Офроуд дами“ привлече 7 екипажа.

Откриването на състезанието уважиха кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, народният представител Весела Лечева, общински съветници и др.

Много награди бяха осигурили организаторите за победителите в отделните класове. На най-атрактивните екипажи във всеки от тях беше подарено по едно живо агне от село Смилян.

В клас „Стандарт“ могат да участват машини, които имат направени някои подобрения, но са с оригиналния за модела тип окачване. Не се допускат съществени промени по купето и рамата, изрязване на твърдия таван, скъсяване на купето, изместване на мостовете, скъсяване на рамата, премахване на стандартните калници за модела и др. Трябва да са запазени оригиналните габарити на джипа. Машините трябва да имат предна и задна броня. Диаметърът на гумите се ограничава до 85см.

В клас „Модифициран“ машините трябва да имат рама и фабрично купе или оригиналната самоносеща конструкция. Минималната дължина на купето заедно с рамаат трябва да бъде не по-малка от разстоянието между предния и задния мост, а минималната ширина – не по-малка от разстоянието между гумите от една ос. Диаметърът на гумите се ограничава до 90см.

В клас „Прототип“ машините могат да бъдат модифицирани свободно и няма ограничения в размера на гумите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл