Охранителят, намушкал момчето в мола: Действах при самозащита

Охранителят Пламен Христов, който в навечерието на Коледа намушка с нож 19-годишен младеж в столичен търговски център призна, че е действал при самозащита, съобщава БТВ. Той е напуснал ареста в началото на седмицата срещу гаранция от 3000 лева. В първото си интервю той е категоричен, че не е искал да убива, а само да се защити, защото почувствал, че има заплаха за собствения му живот.

По думите му агресията се повила от кражбата на един пуловер, но когато нарушителят Робърт върнал дрехата, той поискал да уведоми полицията, след което бил посрещнат със заплахи.

"Сега ще видиш какво ще се случи". Аз не му обърнах внимание. Влезнахме в магазина и на самите пробни, като чу, че ще се вика полиция, агресивното поведение стана по-силно. Започна да нанася удари, да се опита да напусне магазина. Започна борба между нас, в която той в легнало положение взе един от столовете, започна да ми нанася удари в задната част на главата. Започна да ми прилошава на мен. Да ми тече кръв, започнах да губя съзнание. В този момент виждам, че с едната в ръка бърка в джоба си. Смятах, че това ще е моят край. Оттам с цел да се защитя, да спре това нападение към мен, извадих нож и го размахах към него.

Категоричен съм, че в нито един момент не исках да го нараня. Просто исках да спре нападението към мен. Спрях, когато видях, че той спря да ме атакува. Видях кръвта от ножа си и се уплаших”, разказва Пламен Христов.

„Не знам защо стана така. Постоянно тази случка е пред очите ми. Колко не искам да е така, как за части от секундата се променя всичко. С охранителна дейност се занимавам от 13 години на различни обекти, на различни места, в различни ситуации. Гледал съм да действам спрямо закона Искрено съжалявам за него и се надявам да се оправи момчето. Наистина искам да съм на негово място”. Засега раненият Робърт запазва мълчание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България