Охранител застреля жена си, отвлече детето, уби и него (обзор)

Скандалът избухнал заради родителски права или заради нежелана бременност

Кървава семейна драма завърши с убийството на 23-годишна жена и момиченце на една годинка в София. Извършителят – гард от частна охранителна фирма, опитал да се застреля със законния си пистолет, но куршумът само го одраскал по главата. Без опасност за живота 26-годишният Викторио Александров е откаран в “Пирогов”. Предстои да бъде обвинен за двойното убийство и прокуратурата да поиска от съда да му наложи постоянно задържане под стража.

Охранителят Викторио и приятелката му Дарина Министерска живеели без брак от около 2 години в апартамент на младата жена в столичния квартал “Надежда”. Миналата есен връзката им била под въпрос, но след раждането на малката Никол заживели отново като семейство. На 23 октомври отпразнували първия рожден ден на детето, а два дни по-късно се скарали жестоко, разделили се и Викторио се прибрал в бащиния си дом в кв. “Хаджи Димитър”.

На 26 октомври – петък, мъжът подал сигнал в Пето РПУ, че е станал жертва на психически тормоз от Дарина. Жалбата му била препратена във Второ РПУ, което отговаря за кв. “Надежда” и в понеделник била разпределена за полицейска проверка. От страна на жената или близките й не е имало жалба, но бащата на Дарина бил повикан да нощува при дъщеря си и внучката си в събота и неделя.

В понеделник, малко след 12 ч по обед, Викторио нахлул в жилището при Дарина и след няколко минути си тръгнал с детето на ръце, станало ясно от запис на охранителна камера във входа. Към 17,30 ч Ваня – майката на Дарина, притеснена, че дъщеря й не вдига телефона, дошла в “Надежда”. Не могла да влезе, повикала ключар и намерили Дарина, убита с два куршума. Около 18,30 ч в полицията получили съобщение за убийството на младата жена и започнало издирването на Викторио. Приблизително по същото време – към 19 ч той излязъл с Никол от дома си в “Хаджи Димитър” и наел такси, отвлякъл шофьора и го принудил да ги остави при магазин “Джъмбо” на изхода на София при магистрала “Хемус”.

През цялото време Викторио нямал телефон, защото знаел, че може да бъде проследен по сигнала. Полицаите заградили огромен район около село Горни Богров и започнали издирване. Към 23,20 ч униформени, които били близо до бензиностнация, чули два изстрела от другата страна на двулентово шосе. Преминали там и сред храстите намерили изоставена постройка без врати прозорци и телата на мъжа и детето. Никол била простреляна в окото, а баща й имал кръв по главата.

“Не е имало преговори между нашите служители и извършителя”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Основната версия на полицията е, че мотивът на двойния убиец Викторио е свързан с раздялата и родителските права над малката Никол. Проверява се обаче и вероятността за нежелана бременност от страна на Дарина, която вече била решила да скъса с охранителя. Криминалисти очакваха днес лекарско разрешение, за да могат да разпитат Викторио. Той няма крими досие, нито някакви психически проблеми. Пистолетът му “Смит и Уесън” е личен, получил е разрешително за него като охранител.

 

Опрял пистолет в главата на таксиметров шофьор

Ще се самоубия, но момиченцето ми трябва да живее, казвал гардът

Твърдял, че жена му убила другото дете

“Аз ще се самоубия, но детето трябва да живее”. Това заявил Викторио Александров пред таксиметровия шофьор, когото принудил с пистолет в главата да го вози след убийството на жена му. Той го наел около 19 ч от кв. “Хаджи Димитър” и му казал да пътува към “Надежда”. После сменил намерението си и заповядал да кара към Благоевград. Накрая искал да стигне до голям детски магазин на “Ботевградско шосе”. “Детето през цялото време е плакало”, каза шефът на СДВР Ивайло Иванов.

По време на разпитите таксиметровият шофьор разказал как през цялото време клиентът му обяснявал, че иска да се самоубие. Водачът на жълтата кола се опитвал да го успокои, въпреки че имал опрян пистолет в главата. Викторио му бил взел и двата телефона от страх да не се обади в полицията. По време на едночасовото пътуване беглецът твърдял, че жена му била убила другото им дете и затова искал да скочи от мост. Шофьорът оставил Викторио в Горни Богров и по-късно научил от свой колега, че се издирва мъж за убийство. След това подал сигнал в полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право