Очаква ни затопляне, максималните температури ще бъдат между 0° и 5°

Днес преди обяд на места в Югозападна България и в равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще е предимно слънчево. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

В следобедните часове, в повечето райони, мъглата ще се разсее, а ниската облачност ще се разкъса, но над страната от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. В западната и централната част от Дунавската равнина мъглата и ниската облачност ще се задържат почти през целия ден и там ще се задържи студено, с отрицателни дневни температури.

В останалата по-голяма част от страната затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в крайните югозападни райони до 7° - 8°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места с краткотрайна мъгла. През деня ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха: 4°-6°. Температурата на морската вода е 2°-3°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето