Очаква се днес да бъде одобрено споразумението за формата на управление на Великобритания

Очаква се днес да бъде одобрено споразумението за формата на управление на Великобритания между Консервативната партия и северноирландската Демократична юнионистка партия, след завръщането на Тереза Мей от кратко посещение във Франция, предаде БНР.

Тереза Мей се завърна след полунощ от Париж, след вечеря с президента Еманюел Макрон и след като изгледа приятелската футболна среща на „Стад дьо Франс“ между Франция и Англия. И докато Тереза Мей правеше мексикански вълнички на стадиона в компанията на френския президент и британския вътрешен министър Амбър Ръд, преговарящите екипи на консевраторите и на северноирланските юнионисти продължаваха да преговарят в Лондон по формата на новото управление.

Лидерът на Деморатичната юнионистка партия Арлийн Фостър заяви, че очаква сделката да бъде постигната в най-скоро време. Би Би Си цитира свои източници, според които заключителната среща е насрочена за днес сутринта, така че въпросът по-скоро е не „дали“ ще има сделка, а „кога“. Междувременно продължават призивите към Тереза Мей за по-прагматичен подход към Брекзит на фона на казаното от френския президент, че „вратата на ЕС остава отворена“. В днешното си издание „Таймс“ пише, че министърът на финансите Филип Хамънд ще се опита да промени мнението на премиера за напускане на митническия съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа