Очаква се над 100 000 автомобила да напуснат столицата по празниците

Предполагам, че над 100 000 автомобила ще напуснат София, при положение, че в града има над 800 000 автомобила, но бройката е относителна. Това каза пред журналисти комисар Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

„Традиционно преди поредица от почивни дни, „Пътна полиция“, съвместно с Пътна инфраструктура и с колегите от „Автомобилна администрация. Изкарани са максимален брой полицейски екипи, за да може гражданите, които са тръгнали да празнуват извън големите градове, да могат безпрепятствено да се придвижват“, осигуряваме основните пътни направления“, каза комисар Рановски. По думите му има въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона за последния работен ден преди празниците от 16:00 до 20:00 ч. и последния почивен ден от празниците за времето от 16:00 до 20:00 ч.

„На изходите на столицата и големите градове има полицейско присъствие, като има необходимост колегите ще регулират и ще подпомагат движението. По АМ Хемус има участъци в ремонт. Има временна организация на движението, има поставена необходимата сигнализация“, посочи той. Според него големият трафик, който се очаква там неминуемо ще доведе до образуване на опашки.

„Но нека водачите да бъдат по-търпеливи и по-внимателни и ако се наложи да изчакват и да се движат с по-ниска скорост, да спазват разпорежданията и указанията на контролните органи, за да стигнат там, за където са стигнали“, съветва комисар Рановски. „Към момента обстановката на територията на страната е спокойна. Няма някакъв засилен трафик. Движението е нормално към момента. Очакваме в по-късните часове и особено утре сутринта да има интензивен трафик от столицата и от големите градове по посока изход“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България