Очаква се увеличение на заплатите на общинските съветници и кмета в Сливен

Подготвя се предложение за увеличение на възнагражденията на 41-те общински съветници в Сливен и на кмета на общината. То ще бъде внесено за гласуване на следващото заседание на местния парламент през декември.

Информацията бе потвърдена от кмета Стефан Радев. В предходния мандат неговата и заплатите на съветниците не бяха променяни. „Това бе начинът да покажем солидарност с мерките, които трябваше да се вземат, за да излезе общината от тежката финансова ситуация”, коментира той. Към момента в общинската администрация има доста служители, които получават по-високо възнаграждение от кметското. „Това не е правилно от никоя гледна точка – нито от управленска, нито от гледна точка на структурата. Така че ще има промени в тази посока”, допълни Радев.

При встъпването си в първия мандат кметското му възнаграждение бе определено на 1 661 лева и остана такова. През изминалите четири години не бяха променяни и заплатите на съветниците от 640 лева. В близките дни, когато бъде внесено предложението, ще стане ясно какъв ще е новият им размер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика