Още блокове в Монтана искат „топло облекло” за зимата

Още три сдружения на собственици на жилища, подписаха договори с община Монтана за включване в програмата за енергийна ефективност през  следващата година. Строители ще санират веригата блоковете „Плиска” 2 и още две жилищни сгради  на улиците „Панайот Хитов” и „Хан Аспарух”.

Досега в града по програмата са завършени две жилищни кооперации, работи се по още 8, а с днешните договори през 2017 година за саниране са подготвени 6 блока, заяви кметът Златко Живков. В проекто-бюджета на държавата за следващата година са планирани 1 милиард лева за националната програма за енергийна ефективност, уточни Живков и припомни, че в страната през тази година по нея са реконструирани 2100 жилищни блока.

До края на 2016 г. в община Монтана се очаква да бъдат подписани още 10 договора със сдружения на собственици. Кметът Живков призова гражданите към активност за включване в програмата. „В повечето от случаите процесът се спъва от един, двама души в кооперациите. Те няма защо да се притесняват, няма повод за недоверие, време е за съгласие, ползите от санирането са видими – по-хубави , по-сигурни, по-топли домове и с по-високи цени!”, каза градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България