Още два случая на коронавирус са регистрирани в България (ВИДЕО)

Още два нови случая на коронавирус са регистрирани в България, обяви на извънредна пресконференция премиерът Бойко Борисов.

Заразените се намират в "Пирогов". Положителни проби са дали 66-годишна жена и 77-годишен мъж. Заразените са семейство, по непотвърдени все още данни синът им работи в стоковия базар "Илиянци".

С това броят на болните у нас нарасна на 6 души.

"Най-големите институти в Европа очакват 60-70 на сто от населението на Европа да прекара този вирус. Казвам това за някои, които казаха, че си измисляме. Лидерите се изказаха за солидарност, но аз казах, че такава не виждам за медицински оборудвания. Големи компании печелят поръчките и сега казват, че не могат да ги доставят. Считам за своевременна мярка и да благодаря на индустрията, защото в момента се пробват и тестват скроени облекла, които ще минат тестовете във ВМА. Надявам се да имаме надежден сертификат, че това е, което ни трябва. Маските, които са договорени, са платени и утре трябва да се разпределят", обясни Борисов.

"Вирусът сега се разпространява из цяла Европа, маските не го хващат и това, което можем, е да се опитаме да го ограничаваме. Трябва да има дистанция един от друг, да се избягва движение, контакти, да се ограничат и пътувания в чужбина", заяви премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България