Още търсят касиера беглец Петко Митевски

Издирват го само в България, имал заповед да не напуска страната

Софийският апелативен съд (САС) продължи и в понеделник издирването на бившия касиер на Алфабанк Петко Митевски, който е в неизвестност от лятото.

Митевски бе осъден на първа инстанция на 15 г. затвор за длъжностно присвояване на 21 млн. лв. от банката. При прочитане на присъдата му градският съд обяви, че Митевски остава на свобода срещу подписка. Прокуратурата обаче поиска постоянен арест и апелативният съд реши, че бившият касиер трябва да остане в ареста, докато тече делото. Малко след това решение Петко Митевски отишъл да се предаде в Шесто районно полицейско управление в София. Там обаче още не били получили разпореждането на съда, че трябва да бъде отведен в ареста и го върнали като отказали да го задържат. Оттогава Митевски изчезнал и е обявен за издирване. За него не е издадена европейска заповед за арест, защото има забрана да излиза от България. Напуснал е работа, а жена му казала пред полицаите, че са в лоши отношения и не го е виждала.

В понеделник в САС стана ясно, че МВР няма нови данни къде е Митевски. Магистратите обаче решиха да направят последен опит да го издирят при близки и роднини. Поискана бе справка от мобилните оператори дали има договори с тях, за какви номера и какви адреси им е предоставил. Ако не бъде открит до 18 декември, делото срещу него ще се води задочно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право