Павел Дочев рани Бундеслигата

Павел Дочев се превърна в майстор на сензациите в турнира за купата на Германия. Неговият третодивизионен „Ханза“ изхвърли „Щутгарт“ с 2:0. Това е и единствената жертва на Бундеслигата досега. През 2012-а като наставник на „Мюнстер“ (тогава пак трета лига) българският треньор хвърли бомбата, отстранявайки „Вердер“.

Ханза“, футболна гордост на бившия ГДР, за трети път поред се саморазправи с „Щутгарт“ в турнира за купата на Германия. На „Остзеещадион“ дойдоха 24 000 зрители, като 2000 наброяваше гостуващата агитка. Герой на „Ханза“ стана Себио Суко, вкарал гол и дал асистенция за другия.

Трябваше ни перфектния мач и ние го изиграхме“, ликуваше Дочев.

И втори български треньор ликува в първия кръг за купата на Германия. Илия Груев изведе „Дуисбург“ до победа с 1:0 като гост на аматьорския „Дасендорф“.

Най-изненадващо „Байерн“ се измъкна по терлици от гостуването на четвъртодивизионния „Дрохтерсен“. Роберт Левандовски вкара чак в 84-ата минута за 1:0. В тима на „Дрохтерсен“ играеха пожарникари, лекари, а треньорът е учител. Баварците пък излязоха с напълно титулярен състав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ