Паднали жици от тролейбусната мрежа затвориха пловдивски булевард

Снимка: Архив

Поредните паднали жици от контактната тролейбусна мрежа затвориха навръх Димитровден движението по северното платно на един от най-натоварените булеварди в Пловдив - "Санкт Петербург", и по чудо не се стигна до материални поражения на МПС-та и човешки жертви.

От общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта" промениха на пожар маршрутите на 4 автобусни линии и рейсовете бяха пренасочени по булевардите "Цариградско шосе", "Княгиня Мария Луиза" и "Източен" и улица "Лев Толстой", докато трае демонтажа на неизползваната и тотално компроментирана контактна мрежа.

През месеците август и септември тя бе свалена изцяло на територията на район "Централен" и отчасти по южното платно на бул. "Санкт Петербург". Заради постоянните обжалвания в съда на заповедите на районните кметове от страна на собственика на обявената във фалит фирма "Градски транспорт" АД Ангел Батаклиев все още се бави свалянето на жиците и в другите 5 района на Пловдив.

"Нашето желание е да бъдат свалени всички проводници, тъй като са опасни. Водим битка за демонтажа на тези жици, откакто съм кмет, но собственикът на мрежата постоянно обжалва заповедите ни за демонтиране. Никой в Пловдив не е изненадан, че снощи е имало пореден инцидент с тях", коментира градоначалникът Иван Тотев.

През август 2011 г. скъсани жици и паднала част от контактната тролейбусна мрежа убиха на място 42-годишна медицинска сестра, прибираща се от работа в района на колелото пред Централна жп гара. През последните пет години имаше десетки случаи на паднала контактна мрежа на почти всички булеварди в града под тепетата, но делата за демонтирането й продължават на различни съдебни инстанции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България