Падналото от лифт момиче е в добро състояние

8-годишната Елена, която падна от лифт „Мартинови бараки” в Боровец, е в добро общо състояние, след като вчера счупеното й бедро беше оперирано.

Вчера детето падна от височина 4 метра. Детето е настанено в болница "Пирогов" със сериозно счупване в областта на едното бедро. Версиите за инцидента на майката на пострадалото момиченце и на фирмата концесионер на лифта се различават.

Циркулацията на пострадалия крак според лекарите е добра. Те са поставили титаниеви пластини и в следващите дни с момичето ще започне да работи рехабилитатор. То за известно време ще се наложи да се придвижва с патерици, каза пред БТВ Говорителят на „Пирогов” Мария Пойразова.

Майката на Елена коментира, че лифтът отдавна е проблемен – седалката буквално подсича човека и, ако той не падне по определен начин върху нея, има риск от инцидент. Именно така и момичето се оказа на 4-5 метра над земята.

Късно снощи е приключила проверката на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Анализът на резултатите продължава, но е факт, че съоръжението е технически изправно. Това заяви главният секретар на ДАМТН Валентин Чиликов по БНТ. По думите му, лифтът е от старите и подходът за качване е по-различен. Предпазният щит обаче е сработил.

Работи се по две версии. Едната е, че детето не е седнало добре на лифта. Втората - да е имало някакво разместване или боричкане между хората на седалката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България