Пазарджишкият затвор разполага вече с нов модерен арест

Пазарджишкият затвор разполага вече с нов модерен арест с капацитет 30 души, предаде БНР. Мястото за задържане отговаря на всички европейски стандарти.

До този момент арестът се намираше в сградата на пазарджишката полиция, а помещенията бяха без достъп на дневна светлина. Преместването на ареста  в сградата на затвора е в изпълнение на Плана за административни, финансови и организационни мерки с цел оптимизиране на дейността и разходите на Главната дирекция за изтърпяване на наказанията.

11-те самостоятелни килии с капацитет между двама и четири души, разполагат със самостоятелен санитарен възел, с осигурена топла вода. Арестантите ще имат и възможността да използват престой на открито, отделно от лишените от свобода с присъди, ще могат да ползват магазина на затвора и ще имат ежедневен достъп до медицински услуги.

В строително-ремонтните работи е използван доброволен ,безвъзмезден труд на лишени от свобода, като вложените средства са 60 хиляди лева. През тази година предстои ремонт и на целия основен корпус на затвора

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България