Пазачи с бухалки 2 часа удряли крадла (обзор)

Софийският градски съд остави в ареста тримата охранители. Снимка: Булфото

Пенка била остригана гола глава при предишен обир

Тримата гардове сами отишли в полицията

Циганката клошарка, която бе открита смазана от бой и с вързани ръце в столичния кв. “Орландовци”, била два часа безмилостно удряна с бухалки по цялото тяло. Това разкриха софийският градски прокурор Емилия Русинова и шефът на СДВР Георги Хаджиев. 30-годишната Пенка бе намерена мъртва миналия петък пред къща в квартала. Ръцете є бяха завързани със “свински опашки”, а по цялото є тяло имало следи от побой. За убийството е повдигнато обвинение на трима пазачи на месокомбинат “Родопи-София”, съобщиха от прокуратурата. Владислав Д., Георги Я. и Татян Н. сами се предали в полицията, стана ясно днес.

Според разследващи Пенка била изтезавана, след като влязла да краде в предприятието. Побоят бил заснет от охранителни камери, а по бухалките била открита кръв и от охранителите. Преди два месеца 30-годишната жена пак била хваната да краде и тогава била остригана гола глава. Шефът на СДВР каза, че жертвата събирала метални отпадъци, била наркозависима и имала регистрации за обири.

Един от задържаните охранители пък бил пуснат предсрочно от затвора, след като имал присъда от 13 г. за трафик на наркотици извън България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право