Пазят „Тича“ за „Левски“

Стадион „Тича“ очаква „Левски“ в добро състояние за този период от годината. За целта домакините от „Черно море“ преместиха тренировките си на терена на „Младост“ през последните 10 дни в опит да опазят тревното покритие на съоръжението предвид лошите метеорологични условия. Очаква се „моряците“ да проведат само едно занимание на стадиона, на който ще приемат „сините“ в дербито на XXII кръг от Първа лига в събота от 14.15 ч. Не е тайна, че през последните години „Тича“ понесе редица критики за състоянието на терена, а бранителят на столичния гранд Холмар Ейолсфон получи тежка контузия именно във Варна, извадила го за близо година от футбола.

Сега Петър Хубчев, наставникът на „Левски“, има проблеми именно в защитата. Наказан за двубоя е Нуно Рейш, а под сериозна въпросителна са Мартин Райнов, Филипе Нашименто и Симеон Славчев. Триото лекува различни контузии. Формата на другия централен бранител Янис Каргас пък е под очакваното, а освен това гръкът имаше болки в навечерието на двубоя с ЦСКА (0:0), но вече тренира наравно с останалите. 26-кратните шампиони ще пътуват със самолет за морската ни столица, но ще се приберат с автобус след края на срещата.

На свой ред наставникът на домакините Илиан Илиев няма кадрови проблеми. С основната група занимания подновиха Жордао Кардосо и Фахд Актау. На проби в тима са Георги Божилов и стражът Павел Евтимов. Билетите за мача се продават от днес на касата на входа за автомобили на стадион „Тича“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ