Пак автогол реши дербито на България, "Левски" изпревари ЦСКА

"Левски" постигна втора победа срещу ЦСКА за сезона - ново 1:0. И сега, както и през есента, двубоят бе решен с автогол, този път дело на Стивън Перейра. Бранителят си вкара в собствената врата с глава в самия край на първото полувреме. Само минути по-рано "червените" бяха останали с човек по-малко, след като при единоборство между Иван Горанов и Едвин Джеси, българинът бе ударен в лицето. При гола на "сините" също имаше дискусионен момент, оставяйки съмнения дали Паулиньо също не е ударил с ръка Иван Турицов. Успехът изравни "Левски" и ЦСКА на второто място в класирането, но "сините" имат по-добри показатели в директните сблъсъци. Разликата между "сините" и лидера "Лудогорец" вече е 5 точки, а двата тима се изправят един срещу друг в София на 10-ти март в двубой от 25-ия кръг.

През първата част чисто футболните ситуации отстъпваха за сметка на накъсаната от множество нарушеншя игра. Двата отбора предпочитаха да не приемат излишни рискове, което лиши феновете от интересни ситуации пред двете врати. Николай Михайлов пръв от вратарите трябваше да се намесва решаващо. В 9-ата минута Джеси центрира от ъглов удар, но топката щеше да влезе във вратата, ако не бе стражът на "сините". Малко след това ганаецът намери отлично Али Соу, но ударът му попадна в тялото на Михайлов. На свой ред „Левски“ държеше инициативата, но трудно стигаше до завършващ удар, както бе и в предните два двубоя през пролетта. Единственият такъв в началото на срещата дойде от бранителя Давид Яблонски, стрелял от дистанция покрай гредата. В 38-ата минута Любослав Пенев бе принуден да замени контуения Евандро с Енрике Рафаел. Три минути по-късно капитанът на „Левски“ Иван Горанов получи удар в лицето от Джеси. Ситуацията нажежи обстановката както на двете резервни скамейки, така и по трибуните. Реферът Владимир Вълков вдига жълт картон на бранителя и изгони ганаеца. Това окрили „сините“, които още в следващата атака откриха резултата. Паулиньо получи на фланга, след което проби и центрира в наказателното поле, където Перейра си вкара нелеп автогол. При попадениято обаче остана съмнението дали бразилеца не удари бранител на „червените“ с ръка.

Второто полувреме започна с опасна ситуация пред Витаутас Черниаускас. Мариани излезе очи в очи със стража, ударът му бе париран, а при добавката на Костов Чорбаджийски изби от голлинията. Това бе и най-чистата възможност за "сините" в мача.

Напълно очаквано през вторите 45 минути „Левски“ изцяло пое инициативата, а ЦСКА разчиташе на контраатаки, предвид черния картон на Джеси. Въпреки това „червените“ не позволяваха вратата на литовеца да бъде застрашавана, а двубоят продължи да бъде накъсван от нарушения в средата на терена. Георги Дерменджиев пусна в игра Серждиу Буш за сметка на Костов. В игра за "Левски" се появиха още Антони Белмонт, а в края и Богдан Вашчук.

В 77-ата минута след ъглов удар за „червените“ топката попадна в Бодуров, който обаче не успя да отправи точен изстрел. Малко след това капинанът на ЦСКА се контузи при шпагат, с който спря атака на „сините“. До края ЦСКА опита да стигне поне до точката, но защитата на съперника не поддаде.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ