Пак златна награда за Стоичков

Христо Стоичков е абониран за златни награди. След като във футболната си кариера се окичи със „Златна топка“, две „Златни обувки“ и „Златен онз“ дойде ред и на журналистически призове.

Стоичков беше награден от ръководството на американския тв гигант „Унивижън“ заради серията интервюта, които направи през последния футболен сезон. Той бе първи за компанията с права за Шампионската лига. На два пъти Камата интервюира ексклузивно Юрген Клоп, треньора-носител на трофея с „Ливърпул“. Освен това пред камерата му минаха Пеп Гуардиола, Маурисио Почетино, феномена Роналдо, Джанлуиджи Буфон, Килиън Мбапе, Мохамед Салах, Алексис Санчес и още много други. В историята на „Унивижън“ няма друг журналист, направил подобни интервюта.

Наградата на тв гиганта е „Златен Емис“ за популяризиране на футбола. „За мен е удоволствие да бъда част от екипа на „Унивижън“ и да контактувам с най-големите – каза Стоичков. - С някои от тях съм играл, с други съм бил съперник, а трети само анализирам от днешната си позиция. Най-важното е, че между нас уважението завинаги ще остане.“

В момента Стоичков е основният коментатор на КОНКАКАФ Голд Къп, а след това се прибира в България за тур със своята биография „Историята“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ