Пак малшанс за Попов и компания

Нито един от тримата българи не успя да завърши слалома от световното първенство по ски алпийски дисциплини в Оре (Швеция). Звездата ни Алберт Попов хвана кол в първия манш, а малко по-късно отпадна и Камен Златков.

„Успях да направя нелошо спускане, движех се доста добре до последната междинна контрола – заяви Попов. - В последната част на слалома ми хвана кол, което се случва. Яд ме е, но в крайна сметка продължаваме напред.“

Така само Йоан Тодоров успя да стигне до финала на първия манш. При това с доста неубедително каране и изоставане от 7,88 секунди за 41-ото място. Следобед обаче и той се подхлъзна на коварното трасе и отпадна.

Състезанието се превърна в пълен триумф за Австрия. Най-голямата сила в спорта, която нямаше титла на шампионата до последния ден, обра всичките три медала. Марсел Хиршер спечели безапелационно, като през по-голямата част от втория манш си позволи да намали скоростта в името на сигурността и авансът му падна до 65 стотни. Втори остана Михаел Мат, а трети на 76 стотни завърши Марко Шварц. Алекси Пентюро направи много силни два манша, но едва не падна при единствената си грешка и това го остави 4-и.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт