Пак странности в ранглистата на ФИФА

Поредната доза полемики предизвика най-новата ранглиста на ФИФА. Според нея Бразилия е на първо място, изпреварвайки Германия. Миналия месец Бундестимът оглави ранглистата след спечелването на турнира за Купата на конфедерациите. Оттогава нито Германия, нито Бразилия са играли мачове. Третото място пък е за Аржентина, която трепери дали ще се класира за Мондиал 2018.

Шокиращи са също четвъртият и петият. Местата са отредени за Швейцария и Полша. „Часовникарите“ са били само веднъж трети – в първия месец от старта на ранглистата през 1993 година. За поляците пък мястото е рекордно. След двата отбора е еврошампионът Португалия.

Най-добре класираният ни съперник в световните квалификации е Франция. Европейският вицешампион е десети. В Топ 10 не са Испания, Италия и Англия. Следващият ни съперник Холандия заема срамната за имиджа си 36-а позиция. Шведите са 19-и.

Нашите национали се изкачиха с две места в ранглистата и вече са 52-и. Пред нас е Словения, а след тима на Петър Хубчев е Черна гора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ