Пак съдят крадец с 8 присъди

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 22-годишния рецидивист Рангел Й., който влязъл и обрал къща в Стария град като отворил вратата й с отвертка.  До момента той има осем влезли в сила присъди, като повечето от тях са за престъпления срещу собствеността, съобщи Марица.

В последното обвинение, повдигнато но Рангел пише, че е "използвал техническо средство".

На 3 февруари 2017 г., около 4,30 часа, обвиняемият Рангел и негов авер (все още неустановен), се разхождали в централната част на гр. Пловдив.

Двамата мъже били облечени в черни дрехи, носели черни качулки и ръкавици, за да не оставят следи. Двамата набелязали къща в Стария град. Прескочили оградата и се приближили към входната врата. Обвиняемият Рангел Й. я отворил с отвертка, след което с неговия съучастник влезли във всекидневната на първия етаж.

Те взели от стаята два таблета, както и пари в български левове, евро, щатски долари и шведски крони, всичко на обща стойност 1 707 лева. От първия етаж изнесли и торба с дрехи, която изсипали в двора на къщата.

След това двамата напуснали къщата, но при преминаване на един от централните булеварди в гр. Пловдив били забелязани от дежурен автопатрул на 4 РУ на МВР-Пловдив. Полицейските служители ги подгонили.

Обвиняемият Рангел Й. бил заловен и в него били открити част от откраднатите вещи. Рангел Й. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България