Пак хванаха крадец на плочки от улица в ремонт

Снимка: Архив

Пореден гражданин, снабдил се със строителни материали, набавяйки ги от улица в ремонт, установиха от полицията в Търговище. И този път са били откраднати тротоарни плочки и бордюри. Извършител на кражбата е 66-годишен мъж, който в края на юли, в продължение на два дни, изнасял плочки, специален тип павета, както и бордюри от новоизграждащ се тротоар на ул.”Паисий”.

От фирми по ремонтите в града коментират, че не минава обновяване на обект без граждани да си набавят материали, едва ли не приемайки, че щом са на общината, значи са на всички. Тъй като ремонтите са повсеместни и строителните материали са струпани по улици и в дворовете на сгради, гражданите смятали, че нямало да личи, ако изчезнат относително малки количества от големите камари.

Такива материали бяха задигнати и от улици в ремонт в центъра и в крайните квартали. Преди време пък мъж демонтира скъпо LED осветление от шадравана, за да си го сложел в селския двор.

От общината напомнят, че по възловите места в града има камери за видеонаблюдение. С такива вече се охраняват и новоизградени спортни и детски площадки, които многократно бяха атакувани от вандали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България