Пак хванаха чаровен измамник

Предлагал евтини цигари

Измамник, известен с чара и лъжите си, отново върлува из Шумен и само за половин час в понеделник успял да отмъкне пари от двама мъже. Милан А.-Чашката/38г./ обещавал евтини цигари и то с бандерол, а на втория мъж даже "намерил" работа. Плячката му е 120 лв., които не успял да похарчи, защото шуменски полицаи го заловили.

Към 15 часа в центъра на града до цветния пазар Чашката спрял непознат и му предложил цигари по 2-3 лв. кутията. 35-годишният мъж се съгласил и дал 20 лева, а "търговецът" отишъл уж за стоката. Като не се върнал половин час, шуменецът се усетил и отишъл право в полицията. Дал мното добро описание на сладкодумеца и униформените веднага се досетили кого да търсят. През това време обаче Чашката атакувал следващ пешеходец, който вървял угрижен в района на ул."Цар Иван Александър".

"Как си, не ме ли и позна? Аз съм Павлин", започнал да се обяснява мошеника. 58-годишния мъж се оплакал, че няма работа. Чашката веднага му казал, че ще го назначи за шофьор във фирмата на баща си. Даже се уговорили да се видят в сряда. Вкарал и темата за евтините цигари и безработният дал единствените си пари - банкнота от 100 лв. Чашката си харесал и сребърното синджирче на врата му, и помолил да му го подари за хубавата  работа. Малко след "удара" измамникът бил арестуван от полицаите, задържан е за 24 часа. За двете измами е образувано досъдебно производство.

Зад гърба си Милан има множество измами, кражби и грабежи. Точно преди година действаше в района на шуменската болница и коронният му номер беше да лъже шофьори на паркинга, че му трябват пари за ремонт на водната помпа на колата. Изобщо нямал автомобил, но посочвал някой произволен.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право