Палеж на автомобилни гуми опожари изоставен склад в Бургас

Снимка: Архив

Изоставено складово помещение горя в Бургас. Около 19.19 ч. снощи е подаден сигнал за пожар в обекта, разположен на ул. „Мария Луиза“ 69, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Към мястото на инцидента се отправили своевременно полицейски екипи и три противопожарни екипа с 12 огнеборци. В 20.45 ч. огънят е потушен.

Констатирано е, че помещението е изоставено от около 10 години, като в него освен стари автомобилни гуми, имало и множество отпадъци. По неустановен до момента начин няколко от автомобилните гуми се запалили, като огъня обхванал намиращи се в склада отпадъчни продукти. Това довело до издигането на гъст и тъмен дим в района, но дошлите на място огнеборци не допуснали разрастване на пожара. За да успеят да проникнат в помещението пожарникарите отворили принудително две метални крила от съществущите входни врати.

От инцидента по първоначални данни са настъпили само материални щети, локализирани в изоставената постройка. Не са засегнати съседни автосервизни помещения.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони