Палят коледната елха на Никулден във Варна

Коледната елха ще светне традиционно на Никулден във Варна.

В празника на централния площад "Независимост" под надслов „И грейна нашата елха“ ще участват балетно студио „Звездна дъга“ с  художествен ръководител Елена Бубновская, Варненска айкидо академия с ръководител Николай Димитров, вокална формация  „Бънджи сингърс“ с ръководител Тома Езекиев, детски танцов състав към ансамбъл “Фолклорни ритми“ с ръководители Зоя Георгиева и Никола Николов, детски танцов състав към танцова школа „Младост“ с хореографи Людмила Стоева  и Мирослав Михайлов, детска театрална академия „Питър Пан“ с ръководители Евгения Василева, Боян Стоянов, Иван Кръстев и Елица Данаилова, детски хор „Добри Христов“ при Общински детски комплекс с художествен ръководител Галина Станишева, детски хор „Хорал“ с диригент Веселина Симеонова, школа по танци „Eli dance“ с художествен ръководител Елена Савова и Анастасия Попстефанова от вокална група „Весели щурчета“ с ръководител Радослава Димова.

Два коледни базара и две ледени пързалки ще има  в празничните дни в морския град - с дървени къщички за вкусотии, греяно вино и сувенири. Първият ще бъде в отворената зона на пристанището - с ледена пързалка и сцена за концерти. Вторият по традиция ще бъде разположен на площад „Независимост“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Пързалката ще бъде монтирана отново до фонтаните край общината. Тя ще бъде открита на 6 декември и ще радва малчугани и родители до 6 януари. Работното време на съоръжението е всеки ден от 10 до 19 ч. с почивка от 14 до 15 ч. за обработка на покритието.

Няма ограничения за броя на сесиите за пързаляне, които са по 30 минути. Кънките ще се получават срещу депозит от 5 лв., който се възстановява след връщането им. На пързалката ще бъдат поставени информационни табели с регламент за ползване. Предвидени са патрули, които да съблюдават спазването на обществения ред. Специализиран персонал ще осигури обслужването на съоръжението, на разположение ще бъде и медицинско лице.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони