Палят "Сливенските огньове" с "Лекция №1 за народното творчество"

С авторския спектакъл на Камен Донев "Лекция №1 за народното творчество" ще започнат майските дни на културата "Сливенски огньове" на 1 май вечерта. След постановката, на централния площад "Хаджи Димитър" Камен Донев, Валя Балканска и Георги Христов ще запалят символния огън на празниците.

В дните на културата Сливен ще се превърне в Столица на децата: ще се състои единственият в страната Национален фестивал на детската книга, както и Международен фолклорен фестивал. За любителите на киното "София филм фест" ще представи колекция от филми. Късноантичната и средновековна крепост "Туида" ще бъде домакин на интересни събития, сред които и рок-театъра "Аспарух-битката за Онгъла" на група "Епизод". "Приятно ми е" е мотото на спектакъл, с който ще се отбележат 95 години от Рождението на Радой Ралин и 50 години от забраната и изгарянето на книгата му "Люти чушки".

На сцената на крепостта „Туида“, на 18 май, от 20 часа ще се качат музикантите от група „Епизод“ с техния рок театър „Аспарух-битката за Онгъла“.

За първи път сливенци и гости на града ще могат да се насладят на спектакъл, който обединява класическата оперета и рока.

Организатори са Община Сливен и Късноантична и средновековна крепост „Туида“, а входът ще е свободен.

Рок театърът е част от събитията, включени в празничната програма на „Сливенски огньове“.

Символния огън на Майските дни на културата ще запалят кметът Стефан Радев, Камен Донев, Валя Балканска и Георги Христов в 20.30 на площад „Хаджи Димитър“. Церемонията ще бъде предшествана от авторския спектакъл на Камен Донев „Лекция № 1 за народното творчество“, представен в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“, от 18 часа. Същата вечер от 20.45 часа на открита сцена ще пеят Валя Балканска и Георги Христов.

Концертът ще приключи с фойерверки на площада.

Почитателите на киното ще имат възможност да посетят „София Филм Фест в Сливен 2018 г.“, който също е част от програмата и ще се проведе от 2 до 4 май в зала „Сливен“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България