Панаир "Ние сме Шумен" събира младежи

Общинският младежки съвет и Градският ученически парламент организират представяне на младежките организации в Шумен под мотото „Ние сме Шумен“. Тази събота от 13 часа в парка до сградата на общината са поканени всички инициативни млади хора, които искат да работят за себе си и да променят града, в който живеят. Целта е да се популяризира дейността на съществуващите младежки общности и всеки посетител да избере в коя иска да членува.

По време на срещата младежите ще могат да се запознаят със заниманията в десетките организации, школи и клубове в града. Идеята е ученици и дори студенти да научат, че има с какво да се занимават в Шумен, казва Ивайло Калайджиев, председател на Градския ученически парламент. В парка ще бъдат подредени кътове, където младежите ще обясняват какви са условията за участие и как става записването в различните клубове.

В инициативата ще участват представители на младежките организации на БЧК, Интеракт, ще има демонстрации по таекуондо, айкидо, баскетбол, спортни танци. Организаторите са подготвили и художествена програма, в която ще се изявят таланти от младежките формации.

В събота от 16 часа е предвидена и среща с българските младежки делегати към ООН Александра Мирчева и Ива Цолова, които ще представят възможности за включване в програми и инициативи на Организацията на обединените нации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони