Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

Общинските съветници от БСП във Видин настояват за извънредно заседание на Общинския съвет заради опасността от разпространение на коронавирус в региона. Искането ще бъде внесено днес в деловодството на съвета, обяви председателят на групата на социалистите Димитър Велков. Според него общината трябва да предприеме мерки за защита и превенция на населението, както и разяснителна кампания.

В района има три гранични контролно-пропускателни пункта, един от които е Дунав мост 2, където минават над 2000 превозни средства за денонощие. Потокът идва от страни, където вече има разпространение на болестта и създава потенциални опасности за гражданите на Видин, твърдят общинските съветници.

Много видинчани работят в други страни и периодично се прибират. Проблемът е сериозен и трябва да му се обърне внимание, докато още не е твърде късно, обяснява Велков, като припомня, че вече има случаи на покосени от болестта в съседна Румъния. Сериозен проблем за града е, че в местната МБАЛ “Св. Петка“ е закрито инфекциозното отделение. Съветниците настояват на извънредното заседание да присъства прокуристът на болницата и областния управител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България