ПАОК подпали Солун с шампионска титла

Солун буквално бе подпален от факли и фойерверки в чест на шампионската титла на ПАОК. Тимът спечели първенството в Гърция след 34 години чакане. Това стана след като грандът от Солун очаквано разби с 5:0 като домакин предпоследния "Левадиакос" и си осигури трофея кръг преди края на сезона в местната Суперлига. Нещо повече - "черно-белите", които започнаха сезона с две отнети точки, са на път да завършват кампанията без загуба. До момента те имат впечатляващите 25 победи и 4 равенства.

Тимът на румънския треньор Разван Луческу, син на легендата Мирча Луческу, вдигна титлата веднага след края на двубоя с "Левадиакос". Церемонията на "Тумба" бе отбелязана от заря, а феновете почти подпалиха стадиона с факлите си. За награждаването на съоръжението бе допуснат и Иван Савидис, собственик на ПАОК. Той изтърпява 3-годишна забрана за посещаване на мачове. През март 2018-а руският олигарх с гръцки корени нахлу с пистолет на терена по време на среща с АЕК. След това настанаха безредици по терена, а първенството бе прекъснато за няколко седмици.

Савидис обаче успя да вдигне ценния трофей. След награждаването, босът се качи в открит автобус заедно с целия отбор, с който празнуваха хиляди по улиците на Солун. Празненствата започнаха от "Тумба" и продължиха до Бялата кула. Десетки факли бяха запалени и из цялата крайбрежна улица в града. Фланелка на ПАОК пък бе изпратена като специален подарък на гръцкия премиер Алексис Ципрас.

Интересното е, че за първи път от 1988 г. насам шампион на Гърция става отбор извън столицата Атина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят