Папата е загрижен от политическото въздействие, което се оказва на бедните

Папа Франциск отказа да даде личната си оценка за новоизбраният президент на САЩ Донал Тръмп и каза, че се интересува единствено от влиянието на политическите избори върху бедните, съобщи Reuters.

Попитан какво мисли за милиардера, който спечели президентските избори, Франциск цитира италианския вестник La Repubblica: "Не правя оценки за хора и политици, само искам да разбера какво страдание причинява поведението им на бедните и отхвърлените".

Францис каза, че най-голямото му притеснени в момента е положението на бежанците и мигрантите: "Трябва да съборим стените, които разделят!"

По-рано тази година, Папата осъди позицията на Тръмп за мигрантите, която включва построяването на стена по граничната бразда между САЩ и Мексико, която да не допуска на територията на САЩ мигрантите, които не са християни.

Папският говорител по-късно каза, че това не е била личностна атака. Най-висшестоящият ватикански дипломат пожела на Тръмп всичко добро и каза, че ще се моли за неговото посвещение в президентската институция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа