Папа Франциск към свещеници и поклонници: Приберете телефоните!

Папа Франциск направи забележка на епископи, свещеници и поклонници, като им каза, че месата е време за молитва, а не възможност да се забавляват с телефоните си.

"В даден момент свещеникът, който води церемонията, казва: "Възвисете сърцата си”. Той не казва: "Вдигнете мобилните си телефони, за да си правите снимки”, напомни главата на Римокатолическата църква по време на литургията във Ватикана.

"Толкова е тъжно, когато изляза и виждам колко много телефони се държат - не само от поклонниците, но и от свещениците и епископите", каза Франциск.

80-годишният аржентинец не е непознат за света на социалните медии и дори се похвали с над 14 милиона последователи в Туитър. Но има конфликт с мобилните телефони. През февруари той призова младежите да не ползват мобилните си телефони по време на семейни вечери, като предупреди, че смъртта на разговорите "лице в лице" може да има тежки последствия за обществото.

Според папата интернет и социалните медии "дар от Бога", ако се използват разумно, но все пак смартфоните могат да се заменят с джобни библии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа