Папа Франциск ще помирява Мексико по Скайп

Папа Франциск се е съгласил да бъде посредник в процеса на помирение, който планира бъдещият мексикански президент Андрес Лопес Обрадор, предаде БГНЕС.

Понтифът е дал своето съгласие за участие в предложената от Обрадор схема. По-конкретно става дума за проектозакона за амнистия и легализация на леките наркотици, съобщава порталът Aristegui Noticias. „Участието на римския папа ще бъде виртуално /посредством Скайп/.

Той няма да дойде, но прие нашето предложение. Всичко зависи от неговата работна програма, но като цяло се съгласи“, заяви Лорета Ортис, която отговаря за помирението в преходния екип на новоизбрания президент. Веднага след победата си Андрес Лопес Обрадор заяви, че ще поиска помощ от папата и други религиозни лидери за осигуряване на мира в Мексико.

Само по време на предизборната кампания в страната бяха убити 523 политици и държавни служители. Обрадор заяви, че смята да измени вектора на борбата с престъпността от силов на социален, опитвайки се да реши причините за проблемите, които предизвикват насилие. От години Мексико е може би най-опасната страна в света, изпреварвайки доста от размирните държави в Близкия изток по брой на убийства и отвличания.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка