Парис на трети път на върха в Кицбюел

Доминик Парис спечели за трети път най-престижния старт и от Световната купа по ски – спускането в Кицбюел (Австрия). 29-годишният италианец се оказа най-бърз и точен по пистата „Щрайф“ и остави на 20 стотни зад себе си водача за малката купа в дисциплината Беат Фойц (Швейцария). Отмар Щрийдингер осигури и домакинско присъствие на подиума в третото си място, а две от австрийските надежди – Винсент Крийхмайр и Макс Франц не успяха да завършат, както и французинът Брис Роже. Този път до тежки падания не се стигна, тъй като състезателите караха доста предпазливо.

„Беше много трудно, по-трудно от друг път – призна Парис. - Но аз знам, че тук мога да направя всичко. Минах много добре през траверса, така направих разликата.“

С успеха Парис излезе на трето място по победи в класическото спускане. Преди него са само Дидие Кюш с 5 и Франц Кламер с 4. Спускането бе изтеглено за вчера заради очакваното лошо време над Кицбюел. Днес пък ще е слаломът при мъжете. Промени се наложиха и в програмата на женските състезания в Гармиш-Партенкирхен (Германия). Супергигантският слалом ще е днес, а спускането утре. Американската звезда Линдзи Вон обяви, че няма да участва заради травмата, получена при падането в Кортина д'Ампецо (Италия) миналата седмица.

Националът Йоан Тодоров пък спечели слалома за купа „Бороспорт“ в Боровец, като остави на 4 стотни Камен Златков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт