Пари за транспорт за селата на Странджа още няма

Пари за транспорт в слабо населените райони в Бургаско все още няма. За това алармира управителят на фирма М Бус-Бургас, Румен Христов.

В края на януари превозвачи алармираха, че има опасност да преустановят транспорта до слабонаселените райони в Бургаско, заради големите загуби, които генерират поради малкия брой пътници и липсата на адекватна държавна субсидия. Проблемът в най-голяма степен засяга община Малко Търново, където оставането без транспортни връзки между селата - общинския и областния център би задълбочило проблема с обезлюдяването на района. За съжаление, въпреки срещите на местно и национално ниво и поетите ангажименти, решение на казуса все още няма, увеличение на субсидиите също. Транспортната фирма продължава да обслужва направленията за собствена сметка, загубите продължават да се трупат и когато станат твърде големи, ще бъде принудена да спре.

„До този момент не сме получили никакви средства. Доколкото знаем компенсациите са разпределени към общините, като в тях отново са предвидени 8 стотинки на километър. Предлагам да държавните институции да отделят същите средства за транспортните разходи на ведомствата си и сами да се убедят докъде биха им стигнали”, коментира управителят на „М-Бус” Румен Христов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони