Пари от реклама пращат Неймар в "Реал"

Пари от реклама могат да пратят Неймар в "Реал" (Мадрид). Това съобщи от първа страница испанския вестник "АС". Според изданието, "Барселона" е вън от играта за подписа на бразилеца към днешна дата. От своя страна най-близо до привличането на 27-годишният футболист е вечният съперник на каталунците от "Сантяго Бернабеу". Причината - парите, които Неймар изкарва далеч от футболното игрище.

"Той получава 27 млн. евро само от реклама - разкрива "АС". - Ако премине в "Реал", клубът ще получи 50% от тази сума, което прави по 13,5 милиона годишно. Пари, с които бразилецът сам ще покрие не малка част от заплатата си".

Освен това, "Реал" може да извади голяма сума за трансфера от ПСЖ, за разлика от "Барселона". Каталунците пък биха попаднали под ударите на контрола за финансов феърплей и не могат да предложат нищо примамливо на французите. "Кралския клуб" опита да изкуши парижани със 100 млн. евро, както и трима от своите играчи - Гарет Бейл, Хамес Родригес и Кейлор Навас за правата на Неймар.

"ПСЖ обаче не държи да продава играча на всяка цена", написа френският вестник "Екип".

Бразилецът обаче иска да си тръгне с цената на всичко. Вчера той бе нападнат словесно от местен работник пред базата на "Парк де Пренс", който крещеше по адрес на футболиста "наемник". Сагата се очаква да приключи на 1 септември в полунощ, когато затваря трансферния прозорец в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят